Wandelcoaching

Doelgericht

Bij wandelcoaching en -counseling ga je doelgericht te werk: waar wil je naar toe? Wat heb je daar al voor in huis? Wat heb je nog nodig? Welke stappen ga je zetten om je doel te bereiken? Hoe ga je het best om met tegenslag en hindernissen?

Effectief

Je hoofd leeg maken, reflecteren, nieuwe inzichten krijgen: het gaat sneller als je ruimte ervaart. Dat gebeurt letterlijk als je een uurtje naar buiten gaat. Het wandelen en de groene omgeving werken stimulerend. Er komen vaak inzichten en mogelijke oplossingen op je pad, die in een kantoor veel lastiger te vinden zijn. Daarbij maakt het niet uit of je er nu de vaart in hebt, of op een rustig tempo wandelt.

Oplossingsgericht

Het beginpunt van coaching is vaak een probleem. Iets waar je tegenaan loopt, waar je last van hebt. We verleggen de focus al snel naar de mogelijkheden die je hebt om tot een oplossing te komen. Dat kan een ander perspectief of inzicht zijn, andere overtuigingen of extra vaardigheden. Moeten er eerst nog dingen opgeruimd of verwerkt worden, dan besteden we hier ook aandacht aan. Hierbij kunnen oefeningen uit bv NLP, mindfulness, PSYCH-K of PMA gebruikt worden. Soms ligt een oplossing ook in verandering van omgeving. De natuur kan hierbij een mooie bron van inspiratie zijn.

Lemons

"If life gives you lemons, make lemonjuice." Dit is een bekende uitspraak uit NLP, een methode die de basis is voor de coachtrajecten. Het vertelt je zelf verantwoording te nemen over je leven. We noemen dat persoonlijk leiderschap. Een coachtraject geeft je handvatten om dit persoonlijk leiderschap te versterken.

Voorbeelden te over

Tijdens een wandeling in de natuur kom je altijd wel iets tegen dat je kunt gebruiken in verband met je coachvraag. In de natuur verloopt groei namelijk ook vaak grillig. Planten verdringen elkaar, stukken boom worden meegesleurd in een rivier, er zitten kuilen in het pad, het regent of sneeuwt, een bloem verdort, een jonge vogel is uit het nest gevallen, een egel is overreden en ga zo maar door. Ons leven, met problemen en oplossingen komen we in beelden tegen. Heel vaak zeggen die beelden meer dan woorden. Bij wandelcoaching wordt niet altijd met deze beelden gewerkt. Het buiten lopen en het gesprek zijn soms ook voldoende.

0
Gemiddeld aantal sessies

Training Mindfulness

MBSR/MBCT

Mindfulness Based Stress Reduction/Cognitive Therapy
8 sessies van 2 uur
Uitgebreide Psychologische principes
Uitgebreide formele oefeningen
Diepgaande feedback
30 minuten thuiswerk per dag
Gebaseerd op werk van Jon Kabat Zinn
Doorontwikkeld door Segal, Williams en Teasdale
Bewezen effectieve methode bij stress

0
Sessies

WorkPlace MT

WorkPlace Mindfulness Training
6 sessies van 75 minuten
Psychologische principes
Formele oefeningen
Feedback
15 minuten thuiswerk per dag
Gebaseerd op MBSR/MBCT
Doorontwikkeld door Adams en Grazier
Bewezen effectieve methode bij stress

0
Sessies

Mindfulness betekent zoiets als ‘vol aandacht zijn’. Wanneer je meer aandacht hebt voor je ervaringen in het hier en nu, kun je meer grip houden op je reacties. Je wordt minder snel meegesleept door automatische gedachten, emoties en gedrag. Waar het leven op de automatische piloot op sommige momenten heel effectief kan zijn, missen we hierdoor ook veel van wat er in en om ons heen gebeurt. Je aandacht richten kun je trainen. Door formele meditaties, alledaagse oefening en door het (her-)kennen van psychologische principes. Mindfulness training helpt om de hectiek van het leven beter aan te kunnen. Je merkt positieve effecten op mentaal, emotioneel en fysiek  gebied: meer rust in je hoofd, beter slapen, positiever voelen, effectiever en creatiever werken.  

Wil je...

Overleggen over jouw vraag?

Meer weten over de mogelijkheden?

Training hartcoherentie

Het hartritme heeft grote invloed op ons stress-systeem. Het stuurt op ingenieuze wijze signalen naar het brein, zenuwstelsel en hormonale systeem. Je ademhaling, gedachten en emoties zijn hiervoor de basis. Door deze positief te beïnvloeden, verandert ook het hartritme en geeft het signalen af die je mentaal, emotioneel en fysiek in balans brengen. 

Je hartritme kun je middels een sensor op het oor volgen via een trainings app. Het programma is ontwikkeld door HeartMath, een instituut dat zich richt op onderzoek naar het hart.  De training brengt je significante verbetering op de 9 aspecten, zoals in de afbeelding is weergegeven. 

Voor bedrijven is dit een effectieve manier om het ziekteverzuim te verlagen en effectiviteit van medewerkers te verhogen. De training kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden.

0
Sessie-uren

UItspraken van klanten

Ik heb er veel aan gehad. Ik zit beter in mijn vel en laat anderen ook weten wat ik nodig heb. Ik ga weer graag naar mijn werk!

Manager

Het lastigste is om er in mijn dagelijks leven tijd voor te maken. Maar ik ben nu niet zo streng meer naar mezelf, en ben blij dat het me ook regelmatig wél lukt. 

Manager

Ik wist niet wat er in haar om ging, en welke indruk ik op haar maakte. Nu ik dit weet kan ik daar rekening mee houden. Ik merk nu al dat dit verschil maakt op de werkvloer.

Mediaton-coachtraject

Dit gun ik iedereen!

Docent

Zie ik mijn leidinggevende na haar vakantie en vraagt ze: " Zo, wat is er met jou gebeurd?" Top!

Beleidsmedewerker

Bedankt dat je me gewezen hebt op die kliniek. Dat traject heeft me zo goed gedaan!

Docent

Meer weten over de mogelijkheden bij Van Vooren?